Επιχειρηματικα νεα

Επενδυτικά ταμεία στην Κύπρο. Μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης

Επενδυτικά ταμεία στην Κύπρο. Μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης

Τα επενδυτικά ταμεία θα αποτελέσουν ένα από τους βασικούς τομείς του νέου επιχειρηματικού μοντέλου της Κύπρου για την επόμενη δεκαετία και ταυτόχρονα είναι μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης για την κυπριακή οικονομία, σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) Γιώργος Θεοχαρίδης από το βήμα του συνεδρίου του Economist.
 
«Βλέπουμε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη αγορά που θα μπορεί να παρέχει αυτές τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης που χρειάζεται η οικονομία», ανέφερε ο κ. Θεοχαρίδης.
 
Όπως είπε, η Κύπρος κατέγραψε μια σημαντική αύξηση στον τομέα των επενδυτικών ταμείων, με τα στοιχεία ενεργητικού υπό διαχείριση να ξεπερνούν τα €10 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων το 95% σε οργανισμούς εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) παρά σε Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ).
 
«Η ΕΚΚ εργάζεται από κοινού με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επενδυτικών Ταμείων για προώθηση της αγοράς γιατί βλέπουμε αυτή την αγορά ως ευκαιρία παροχής μιας εναλλακτικής μορφής χρηματοδότησης που χρειάζεται η οικονομία», είπε εξηγώντας ότι υπάρχει πλήρης εξάρτηση από το τραπεζικό σύστημα όσον αφορά την χρηματοδότηση.
 
Υπενθυμίζοντας ότι εταιρείες και νοικοκυριά παρουσιάζουν υψηλό δανεισμό, ο κ. Θεοχάρους συμπλήρωσε ότι «η παροχή εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης θα ήταν καλό για την οικονομία».
 
Τέλος αναφέρθηκε στην αποδοχή της πρώτης αίτησης για αδειοδότηση επενδυτικής πλατφόρμας συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding), η οποία θα παρέχει χρηματοδότηση σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups), μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έργα στον τομέα των ακινήτων, ως μια επιπλέον πηγή χρηματοδότησης ιδιαίτερα για τέτοιου είδους δραστηριότητες που δεν μπορούν εύκολα να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση.
 
Source: stockwatch

Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine