Φορολογια στην Κυπρο

Λήξη μεταβατικής περιόδου για το Ην.Βασίλειο που αφορά τους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες (VIES)

Λήξη μεταβατικής περιόδου για το Ην.Βασίλειο που αφορά τους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες (VIES)

Oι παραδόσεις αγαθών και οι παροχές υπηρεσιών που πραγματοποιούνται από την 1/1/2021 προς το Ην. Βασίλειο δεν θεωρούνται ενδοκοινοτικές.

H μεταβατική περίοδος του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την ημερομηνία αποχώρησης από την E.E (31/1/2020) έληξε στις 31/12/2020. Μέχρι αυτή την ημερομηνία, το δίκαιο της Ένωσης για τον ΦΠΑ ίσχυει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ από την 1/1/2021 το δίκαιο της Ένωσης για τον ΦΠΑ σταμάτησε να εφαρμόζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ως εκ τούτου, οι παραδόσεις αγαθών και οι παροχές υπηρεσιών που πραγματοποιούνται από την 1/1/2021 προς το Ην. Βασίλειο δεν θεωρούνται ενδοκοινοτικές, συνεπώς οι Ανακεφαλαιωτικοί  Πίνακες του Ιανουαρίου 2021 και μεταγενέστεροι δεν πρέπει να περιλαμβάνουν το πρόθεμα “GB” και αριθμούς εγγραφής ΦΠΑ του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο για την Ιρλανδία / Βόρεια Ιρλανδία, το δίκαιο της Ένωσης για τον ΦΠΑ, σχετικά με εμπορεύματα, συνεχίζει να εφαρμόζεται στη Βόρεια Ιρλανδία μετά τη μεταβατική περίοδο. 

Ως εκ τούτου, οι παραδόσεις αγαθών (όχι όμως οι παροχές υπηρεσιών) προς τη Βόρεια Ιρλανδία συνεχίζουν και μετά την 1/1/2021 να θεωρούνται ως ενδοκοινοτικές και θα πρέπει να δηλώνονται στους Ανακεφαλαιωτικούς Πίνακες του Ιανουαρίου 2021 και μεταγενέστερους.Το πρόθεμα που θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τους αριθμούς εγγραφής ΦΠΑ της Βορείου Ιρλανδίας είναι “ΧΙ”.



Συχνές Ερωτήσεις για την Κυπριακή Εταιρία.
Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Επισκεφτειτε την κεντρικη ιστοσελιδα της KTC Business Consultants

Εισοδος

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Η ομάδα της ΚΤC Business Consultants Ltd σας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Συμπληρώστε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο ή καλέστε μας στο +30 21 0873 7777 για Ελλάδα και +357 22 777020 για Κύπρο.


Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου της σελίδας μας
Επικοινωνία
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Αποστέλλοντας αυτό το μήνυμα
συμφωνείτε με την
Πολιτική Απορρήτου
της σελίδας μας

Επικοινωνήστε τηλεφωνικώς
+30 21 0873 7777 για Ελλάδα
+357 22 777020 για Κύπρο
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn More. That's Fine